Bij mediation probeert u samen met de andere partij tot een oplossing te komen. Mediation bestaat uit gesprekken tussen u, de ander en de mediator. U zit samen aan tafel. De mediator is de gespreksleider en begeleidt het proces. Dit proces start met het ondertekenen van een overeenkomst, de mediationovereenkomst. Daarin staan de spelregels van mediation en waarover het conflict gaat.
De mediator zorgt ervoor dat iedereen zijn verhaal kan doen enĀ helpt u om samen te zoeken naar oplossingen die voor iedereen goed werken. De afspraken die u gezamenlijk maakt om het geschil op te lossen, worden door de mediator op papier gezet. Dat heet de slotovereenkomst of vaststellingsovereenkomst.
Een mediator kan een juridische achtergrond hebben, maar dat hoeft niet. Soms is hij afkomstig uit de overheid, de accountancy, het onderwijs of de gezondheidszorg. Een mediator kan de kwestie veel breder bekijken dan een rechter en ook ingaan op niet-juridische kanten. Zoals het verbeteren van de communicatie tussen u en de ander.
Jouw probleem en jouw wensen staan centraal in de coaching. Ik werk volgens het principe van integratieve therapie. Daarbij zoeken we samen naar wat past bij jou. En dat kan de ene dag anders zijn dan de andere. We kunnen bijvoorbeeld tekenen, een visualisatie of rollenspel doen. Maar we kunnen ook een stuk wandelen en samen praten. Het kan ook fijn zijn om juist met je lijf bezig te zijn en niet zoveel te praten. Oefeningen kunnen je helpen om beter te voelen en te ervaren hoe het echt met je gaat.
Telkens geef jij aan waar je behoefte aan hebt. Ik support je daarbij!
Om je een beetje een idee te geven waar ik je bij kan helpen, geef ik hieronder een paar voorbeelden:
Herken je iets van de onderwerpen die ik hierboven noemde of zit je gewoon niet lekker in je vel? Je bent van harte welkom! We kunnen samen stap voor stap kijken wat nodig is om je beter in je vel te krijgen!
Veel ouders en kinderen hebben baat bij het krijgen van begeleiding en coaching. Het haalt de opgebouwde druk van de ketel. Ouders ervaren dat ze het niet alleen hoeven te doen, maar ruggensteun krijgen. Kinderen ervaren dat ze serieus worden genomen en dat er ook naar hun geluisterd wordt. Coachingsgesprekken en oefeningen helpen om weer naar elkaar te luisteren en te begrijpen hoe iets door de ander wordt ervaren.
Bij gezinsbegeleiding streef ik ernaar, de oplossingen zoveel mogelijk uit jullie zelf te laten komen. Door het stellen van vragen en goed te luisteren naar iedereen stem ik af op wat nodig is. Samen maken we een plan en plannen we een aantal bijeenkomsten.
Een aantal onderwerpen waarbij gezinsbegeleiding goed kan helpen, staan hieronder.